Per savaitę Vilniuje nutempta pusšimtis dalijimosi platformų paspirtukų, dviračių

savaiteĮsigaliojus naujoms taisyklėms dėl dalijimosi platformų paspirtukų ir dviračių statymo, per savaitę Vilniuje nutempta per pusšimtį tokių transporto priemonių.

„Per praėjusią savaitę buvo nutempta 51 mikrojudumo dalijimosi paslaugų transporto priemonė“, – pirmadienį komentare BNS nurodė Vilniaus savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas.

Anot jo, kol kas dalijimosi platformos nepateikė vairavusių asmenų duomenų, todėl administracinių baudų šiuo metu nėra skirta.

Vis dėlto pažeidimo atvejai užfiksuoti, atsakomybė bus taikoma.

„Duomenis apie vairavusius asmenis platformų atstovai turi pateikti per 5 darbo dienas nuo pranešimo apie užfiksuotą pažeidimą“, – teigė savivaldybės atstovas.

Pagal naują nuo praėjusios savaitės pirmadienio įsigaliojusią tvarką, ne vietoje palikti dalijimosi platformų paspirtukai ir dviračiai yra priverstinai išvežami į saugojimo aikštelę.

Šiuo metu sostinėje veikia „Bolt“ ir „RIDE“ elektrinių paspirtukų ir dviračių dalijimosi platformos.

Už ne vietoje paliktą paspirtuką ar dviratį bus skiriama administracinė bauda iki 90 eurų, o pastačius juos neįgaliojo stovėjimo vietoje – iki 180 eurų.

Bauda bus išrašoma įmonei, o ši turės galimybę ją perrašyti transporto priemonę netinkamoje vietoje palikusiam vairuotojui.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode