„Sedos jurgine“ – ryškiaspalviai žiedai ir linksmybės

jurginaiRugsėjo 7-ąją Sedoje vyko tradicinė, 14-oji, šventė „Sedos jurginas“. A. Baranausko aikštė pasipuošė įvairiaspalviais jurginų žiedais, skambėjo muzika ir dainos, sukosi šokėjai, iš dangaus snigo žiedlapiais.

Susirinkusiuosius sveikino, šventės organizatoriams ir jos pradininkams dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, Sedos seniūnė Audronė Dipševičienė, kiti svečiai.

Pagrindinis šventės akcentas – kompozicijos iš jurginų žiedų. Jas kūrė įvairių organizacijų, įstaigų, bendruomenių atstovai ne tik iš Mažeikių rajono.

Vyko prekybinė mugė, pramogos vaikams, visus viliojo žymioji sediškių verdama pusmarškonė košė, o iš padangėse praskrendančio lėktuvo krito jurginų žiedai.

Norintieji taip pat galėjo dalyvauti pažintinėje programoje, kurioje buvo galima susipažinti su vyndarių puoselėjamu tautiniu paveldu, tradicijomis ir istorija.

Koncertą dovanojo Sedos kultūros centro kolektyvai „Rėmolee“, „Mitrulis“, „Jurginas“, atlikėjai Gabrielė ir Gediminas Jokubauskas, Šerkšnėnų kultūros centro stilizuota kapela „Šerkšnas“, kapela „Gatunkas“ iš Klaipėdos, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras „Griaustinis su Moksleivių namų šokių studijos „Saulė“ šokėjomis. Šventę vainikavo profesionalių atlikėjų pasirodymai.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode