Lietuvos šokėjų pergalės Vokietijoje

sokejaibalataragiaiSavaitgalį Vokietijos Štutgarto mieste baigėsi tradicinės sportinių šokių varžybos „German Open Championships“, laikomos vienomis didžiausių ir prestižiškiausių sportinių šokių varžybų pasaulyje. Šiemet per penkias varžybų dienas jose sudalyvavo beveik 5000 porų.

Lietuvos sportininkai šoko daugelyje grupių: dalyvavo mūsų šalies suaugusieji, jaunučiai, jauniai, jaunimas ir senjorai. Šiemet Lietuva Štutgarto varžybose iškovojo 2 aukso, 2 sidabro, 4 bronzos medalius. Kai kurie medaliai iškovoti Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) pasaulio reitingo varžybose, kai kurie – atvirosiose turnyro grupėse.

Aukščiausias Lietuvos laimėjimas buvo pasiektas pačią pirmąją turnyro dieną. Jaunimo amžiaus grupės (16 – 18 m.) standartinių šokių programos nugalėtojais net tarp 101 poros tapo Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė iš Vilniaus klubo „DaVi“, kurie prieš mėnesį laimėjo ir šios kategorijos pasaulio čempionatą Kinijoje.

„Jautėmės tarsi gindami pasaulio čempionų titulą. Tačiau reikia pripažinti, kad laimėjimas Kinijoje šiose varžybose mums suteikė daugiau pasitikėjimo, nors kažkiek ir suteikė daugiau spaudimo. Bet didelio streso nebuvo,“ – kalbėjo Pranas ir Justė.

Tiesa, abu sutiko, kad fiziškai šokti Vokietijoje buvo sunkiau, nes, priešingai nei čempionatuose, finale nebuvo solo šokių ir visą finalą – penkis šokius – reikėjo atlikti su minimaliomis pertraukomis. „Tačiau čia, Vokietijoje, sušokome geriau, nes čia labai smagi atmosfera, geras palaikymas, labai daug žmonių,“ – vėlgi sutarė duetas.

Sidabro medaliai buvo laimėti suaugusiųjų Kylančių žvaigždžių (Rising stars) pasaulio reitingo standartinių šokių programoje. Čia minimaliu balų skirtumu, lyginant su pirmąja vieta, antroji atiteko Edvardui Mašaro ir Gabijai Lapševičiūtei, atstovaujantiems Vilniaus „Spinduliui“. Šioje grupėje startavo 168 poros, o nugalėjo Kinijos šokėjai Yuan Ding ir Ruifeng Wang.

Tuo tarpu mūsų profesionalams Edgarui Baltaragiui ir Indrei Baltaragei iš Kauno klubo „Rolo“ Grand Prix varžybose reikėjo tenkintis bronza. Iki paskutinės akimirkos kovoję su po pertraukos startavusiu Davido Odstričilo ir Taros Bohak duetu, mūsiškiai buvo priversti pripažinti Čekijos šokėjų pranašumą. Šios grupės nugalėtojais tapo Edgars ir Eliza Liniai iš Latvijos. Grupėje startavo 37 poros.

Paskutinę turnyro dieną užtikrintai bronzą laimėjo jaunimo iki 21 m. amžiaus grupėje standartinius šokius šokę Pijus Palskys ir Ana Berzina, atstovaujantus Kauno „Sūkuriui“ ir Panevėžio „Rumbai“. Iš 50 startavusių duetų Pijus ir Ana į priekį praleido tik Rumunijos atstovus Luką Butnaru ir Juliją Bidicą bei šokėjus iš Kazachstano Maksimą Žilenkovą ir Aluą Kargabajevą.

Gerus rezultatus pademonstravo ir suaugusieji standartinių šokių šokėjai Marko Bodini ir Kristina Charitonovaitė iš Šiaulių „Šypsenos“ ir Vilniaus „Ratuto“. Lietuvos čempionų duetas svarbiausiose varžybose pastaruoju metu jau balansuojantis ant patekimo į finalą ribos, šį kartą savo tikslą įvykdė ir prasimušė į finalo šešetą. Galutinėje įskaitoje M. Bodini ir K. Charitonovaitė užėmė šeštąją vietą tarp 214 porų. Grupės nugalėtojais tapo šokėjai iš Moldovos Aleksejus Gluchovas ir Anastasija Glazunova.

Kiti medaliai buvo laimėti atvirosiose, tačiau ne pasaulio reitingo grupėse. Auksinis apdovanojimas mūsiškiams atiteko tos pačios – jaunimo – amžiaus grupės dešimties šokių atvirosiose varžybose. Auksu pasipuošė šių metų šios kategorijos Europos vicečempionai Kristupas Mlinskas ir Liepa Rudnickaitė (Klaipėdos „DS dance“ ir Kauno „Sūkurys“). Suaugusiųjų A grupės varžybose standartinių šokių programoje sidabrą laimėjo Domantas Balevičius ir Dominyka Brantaitė (Kauno „Duetas“), o tos pačios grupės bronzą – Aleksandr Kutskij ir Gabrielė Uldukytė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija“). Dar viena bronza atiteko patiems mažiausiesiems – jaunučiams. Taip pat standartinių šokių programoje tretieji buvo Armandas Tiurinas ir Ariana Rupšytė (Klaipėdos „DS dance“ ir „Žuvėdra“).

Pasibaigus atvirajam Vokietijos čempionatui, Lietuvos šokėjai pradeda ruoštis naujam sezonui, kuris startuos rugsėjį ir prasidės nuo pagrindinės Lietuvos rinktinės standartinių šokių stovyklos Birštone.

Nuotr. LSŠF: Edgaras ir Indrė Baltaragiai

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode