Aukso kaina pasiekė naują rekordą

auksasAukso kaina antradienį perkopė 2,52 tūkst. JAV dolerių už unciją ribą, pasiekusi naują rekordą, rodo portalo „Trading Economics“ skelbiami duomenys.

Rinkose vyrauja lūkesčiai, kad pagrindiniai centriniai bankai sušvelnins savo pinigų politiką, tačiau dėl geopolitinės įtampos didėja saugesniu laikomo turto paklausa, rašo portalas.

Rinkos dalyviai spėja, kad Federalinio rezervo bankas (FRS) jau netrukus pradės mažinti pagrindines palūkanų normas, ir šiuo metu manoma, kad JAV centrinis bankas likusiais šių metų mėnesiais bazinę palūkanų normą apkarpys iš viso 100 bazinių punktų.

Švedijos centrinis bankas (Riksbankas) kiek anksčiau antradienį antrą kartą šiais metais sumažino bazinę palūkanų normą ir davė suprasti, kad šiemet ji gali būti apkarpyta dar du ar tris kartus.

Europos Centrinis Bankas (ECB) ir Anglijos bankas šiemet taip pat sumažino savo palūkanų normas ir turėtų dar jas apkarpyti.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode