Kariuomenės vadas sako nutraukiantis nuomos sutartį su sūnumi, nors konflikto nemato

nematoLietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys sako nutraukiantis buto nuomos sutartį su sūnumi, nors interesų konflikto teigia nematantis.

„Dėl kilusio šurmulio aš šiandien sutartį nusprendžiau nutraukt ir nutraukiau šiandien sutartį, toliau liksiu pas jį gyvent ir negausiu šitų nuompinigių, ir taip klausimas išsisprendžia“, – antradienį žurnalistams nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė užsienio komandiruotėje esantis V. Rupšys.

Jis sakė nusižengimo dėl to, kad už valstybės skiriamas lėšas nuomojosi butą iš artimojo, nemato, nes mokėjo mažiau nei rinkos kaina.

„Nemato jokio konflikto. (...) Jei būčiau permokėjęs arba pasiūla būtų didesnė už paklausą nuomai būsto, aš pasakyčiau, kad kažkuo nusižengiau. Aš prasčiausiai esu šios situacijos įkaitas dėl to, kad neturim būsto, ir neturėjus niekada nekilnojamo turto Vilniuje esu priverstas kaip kariuomenės vadas ieškoti, kur gyventi. Galiu, aišku, statyt, galiu gatvėj po palapine“, – teigė V. Rupšys.

Naujienų portalas „15min“ antradienį pranešė, kad jis kas mėnesį gauna beveik pusės tūkstančio eurų vadinamuosius butpinigius, už juos nuomojasi butą iš savo sūnaus.

Kaip nurodoma V. Rupšio privačių interesų deklaracijoje, butą jis nuomojasi nuo 2021 metų. Generolas teigia, kad moka sūnui už nuomą ne rinkos kainą, o perpus pigiau.

Kariuomenės vadas teigė, kad nuomodamas butą rinkos kaina sūnus gautų daugiau nei 700 eurų. 

„Pabrėžiu, kad tai buvo daryta teisėtai, vadovaujantis įstatymais, kurie apibrėžia tą socialinę garantiją, morališkai ir etiškai aš nuomojausi iš atskiro šeimos subjekto, jis su manimi negyvena ir yra nuo manęs nepriklausomas, bet taip, kaip mokėjau, (mažiau – BNS) nei maksimaliai galėjau išleisti ir beveik dvigubai pigiau, nei jis būtų galėjęs nuomoti kitam, aš nesijaučiu kažkokią padaręs moralinę žalą“, – kalbėjo V. Rupšys.

Kariuomenės vadas taip pat teigė nematantis pagrindo trauktis iš pareigų.

„Aš nesu politikas ir nesu politinės partijos ar opozicijos vadovas, kad galėčiau trauktis. Aš turiu tiesioginius viršininkus ir yra aiškiai numatytos paskyrimo ir kitos procedūros, kurios susijusios su kariuomenės vado pozicija. Klausimas (dėl atsistatydinimo – BNS) yra įdomus, ir, mano asmeniniu vertinimu, jei tai teisėta ir tai nėra, kaip aš vertinu, joks pažeidimas, aš nematau priežasties“, – pažymėjo V. Rupšys.

Jis sako besinaudojantis galimybe gauti 445 eurus siekiančius butpinigius, kurią turi kiekvienas Lietuvos karys, neturintis nekilnojamojo turto vietovėje, kurioje atlieka tarnybą. V. Rupšys turi nuosavybę Ignalinos rajone.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode