Cirkas




Saugiai ir smagiai: kuo pasirūpinti vandens sporto entuziastams?

vandenlentesVasaros sezono metu visi ieškome vaizdais užburiančių krantų įsimintinoms atostogų akimirkoms. Be atostogų, leidžiančių susipažinti su gamta, dar vienas svarbus prioritetas – linksmos ir aktyvios veiklos. Vandens sportas – vienas iš tokių užsiėmimų, kuris suteiks neįtikėtinai daug įspūdžių, jaudulio ir gerų emocijų.

Saugi ir patikima įranga – prioritetas

Esate pasirengę šią vasarą leistis į vandens sporto nuotykius? Atminkite, jog vandens sportas yra ekstremali, daug adrenalino suteikianti pramoga, todėl saugi ir patikima įranga yra būtina.

Tiek burlenčių ir vandenlenčių, tiek jėgos aitvarų sportui reikalinga patogi įranga ir apranga, kuri apsaugotų buriuotoją nuo galimų sužeidimų. Pirštinės, batai, diržai, kostiumai, šalmai, gelbėjimosi liemenės, burlentės, vandenlentės bei jėgos aitvarai gali pareikalauti nemažai išlaidų.

Jei jau pasiryžote šią vasarą leistis į vandens sporto dovanojamus nuotykius ir ketinate naudotis asmeniniu inventoriumi, tačiau jaudinatės, kad vėliau dėl to teks susiveržti diržus, pasinaudokite vartojimo paskolos skaičiuokle, sužinokite, kiek galite pasiskolinti ir įgyvendinkite savo planus be didelių rūpesčių.

Jėgos aitvarų sportas

Ar jau nusprendėte, kokį vandnens sportą praktikuosite šią vasarą? O gal išbandysite ne vieną? Kaitavimas – vienas maloniausių vandens sporto šakų, plaukiant per bangas vėjo pagalba. Tai viena smagiausių vandens pramogų, kuri lengvai išmokstama ir įsisavinama.

Kaitavimas yra sportas, reikalaujantis pusiausvyros, šiuo atveju stovint ant banglentės, kurią savo ruožtu tempia didelis aitvaras, kylantis su vėjo pagalba.

Vandenlenčių sportas

Vandenlenčių sportas apjungia snieglenčių, banglenčių ir vandens slidžių sporto elementus. Palyginti su kitomis ekstremaliomis sporto šakomis, pastebėsite, kad išmokti valdyti vandenlentę taip pat yra gana nesudėtinga ir, žinoma, labai smagu.

Vandenlenčių sportas – ekstremali sporto šaka, kuomet sportininkas laikosi ant specialios lentos vandens paviršiuje ir yra traukiamas greitaeigio katerio pagalba. Kai kas tai dar vadina banglenčių sportu be vėjo. Greitis gali būti reguliuojamas pagal katerio vairuotojo patirtį. Tam, kad sportas būtų maksimaliai saugus, vandenlentė turi būti parenkama pagal žmogaus kūno masės indeksą, kad būtų lengviau valdyti vandenlentę.

Įvairių manevrų atlikimas ant vandenlentės virš vandens yra vienas iš veiksnių, kurie prideda adrenalino šiam sportui. Prieš užsiimant šiuo sportu, svarbu išmokti pagrindus ir atrasti keletą būdų, kaip išlaikyti pusiausvyrą.

Vasaros nuotykiams su šiuo sportu rekomenduojama rinktis vandens telkinius be didelių bangų ir gūsingo vėjo. Todėl, atsižvelgiant į saugumą bei malonią patirtį, pirmenybė turėtų būti teikiama ežerams ir dirbtiniams tvenkiniams.

Jei norite, kad vandens sporto pramogos suteiktų maksimaliai daug gerų emocijų ir patirčių, vandenlenčių sportas turėtų atsidurti jūsų šios vasaros norų sąraše.

Burlenčių sportas

Burlenčių sportas – dar viena ekstremali vandens sporto šaka, pagrįsta ištverme ir jėga. Be to, tai vienas daugiausiai adrenalino teikiančių užsiėmimų. Kita vertus, tai labai universalus sportas, nes vieniems tai – smagus poilsis prie vandens, kitiems – įtemptas lenktyniavimas arba gyvenimo stilius, kurio esmė – tobulos bangos paieškos.

Atminkite, jog vandens sportas yra labai smagus, tačiau nenaudojant tinkamos apsaugos galima rimtai susižeisti. Kokios apsaugos jums reikia, priklauso nuo to, kokioje vandens sporto veikloje dalyvaujate, todėl leisdamiesi į vandens sporto nuotykius, pasirūpinkite kokybiška apranga bei reikiama įranga.

24-66

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode