V. Čmilytė-Nielsen Stokholme dalyvaus NB8 valstybių parlamentų vadovų susitikime

dalyvausSeimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį vyksta darbo vizito į Stokholmą, kur dalyvaus Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų vadovų susitikime.

Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos parlamentų pirmininkai daugiausia dėmesio skirs bendradarbiavimui reaguojant į regiono saugumo politikos situaciją, pranešė Seimo pirmininkės sekretoriatas.

Taip pat planuojama kalbėti apie paramos teikimą Ukrainai.

„Vizitas prasidės simbolinę dieną – Ukrainos nepriklausomybės dieną, todėl žinoma, minėsime ją. Kartu su Šiaurės ir Baltijos šalių aštuoneto parlamentų pirmininkais, Švedijos politikais, žurnalistais ir Baltijos šalių bendruomenėmis Švedijoje dalyvausime ir „Pirmadienio susirinkimų“ rekonstrukcijoje“, – vizito išvakarėse sakė V. Čmilytė-Nielsen, turėdama galvoje prieš daugiau negu 30 metų rengtus švedų palaikymo mitingus dėl Baltijos šalių nepriklausomybės.

„Be tradicinių susitikimų ir kitų formatų su kolegomis planuojamos ir veiklos su Švedijos lietuviais“, – teigė parlamento vadovė.

Šiaurės ir Baltijos šalių aštuonetas (NB 8) – neformalus penkių Šiaurės ir trijų Baltijos valstybių bendradarbiavimo formatas. Šiemet jo veiklą koordinuoja Latvija.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode