Prezidento patarėjas: MMA augimas dabar subalansuotas

Numatytas minimalaus mėnesio atlyginimo (MMA) augimas yra subalansuotas, sako šalies prezidento vyriausiasis patarėjas. Pasak Simono Krėpštos, lėtesnis augimas didintų pajamų nelygybę. 

„Šis minimalios algos dydis yra indeksuotas, jis auga 6-7 proc. ir jisai buvo aptartas Trišalėje taryboje (...) ir toks numatytas augimas yra subalansuotas, mūsų nuomone, kadangi jisai siejasi ir nėra per daug atitolęs nuo vidutinio darbo užmokesčio, kuris yra prognozuojamas kitiems metams. Tai, be abejo, augant darbo užmokesčiui, taip labai svarbu, kad minimali alga neaugtų lėčiau, nes tada vėlgi susidurtume su didėjančia pajamų nelygybe“, – žurnalistams sakė S. Krėpšta. 

Trišalei tarybai antradienį vėl apsvarsčius MMA didinimą nuo kitų metų, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sakė, kad ankstesnis Vyriausybės sprendimas dėl MMA didinimo neturėtų būti keičiamas.

Vyriausybė spalį nutarė, kad MMA kitąmet augs nuo 607 iki 642 eurų (iki mokesčių).  

Tarybos nariai nepakeitė savo pozicijų dėl MMA didinimo nuo kitų metų – profsąjungos ir toliau teigė, kad ji turi augti, o darbdaviai tikino, jog reikia palaukti stabilesnės padėties. 

Autorius Vytautas Budzinauskas

socmin.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode