Sureguliuota priemokų už darbą kenksmingomis ir pavojingomis sąlygomis mokėjimo tvarka

Šiandien Vyriausybė posėdyje pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtiems Vyriausybės nutarimo pakeitimams, kuriais patikslintas kenksmingų ir pavojingų veiksnių valdymas vidaus tarnybos sistemoje ir sureguliuota priemokų pareigūnams, dirbantiems kenksmingoms ir pavojingomis sąlygomis, dydžio nustatymo ir mokėjimo tvarka. 

Iki šiol pareigūnams buvo mokama Vidaus tarnybos statute nustatyta priemoka už darbą kenksmingomis, labai kenksmingomis ir pavojingomis darbo sąlygomis, vadovaujantis Vyriausybės patvirtintu Pavojingų darbų sąrašu. 2020 m. gegužės 1 d. įsigaliojus Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo pakeitimams, Pavojingų darbų sąrašas buvo pripažintas netekusiu galios. 

Siekiant aiškumo ir skaidrumo, kokiais atvejais ir kokio dydžio pareigūnams mokama priemoka už darbą, nustačius pareigūną veikiančius kenksmingus ir (ar) pavojingus veiksnius (pvz., gaisrą gesinantiems ugniagesiams, nardantiems narams ir pan.), buvo būtini reglamentavimo pakeitimai. 

Vidaus tarnybos statuto pakeitimu buvo nuspręsta, kad kenksmingų ir pavojingų veiksnių valdymo ir priemokos dydžio už darbą, kai pareigūną veikia kenksmingi ir (ar) pavojingi veiksniai, nustatymo vidaus tarnybos sistemoje tvarką nurodys Vyriausybė.

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode