Pokyčiai policijos vadovybėje: ir Telšiuose, ir Mažeikiuose

Birutė Šneideraitienė

Nuo šiandien, birželio 12 d, keičiasi Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas, su tarnyba atsisveikino ir jo pavaduotojas, o nuo pirmadienio, birželio 15 d. kitas pareigūnas vadovaus ir Mažeikių rajono policijos komisariatui.

Lietuvos policijos atstovas Budas.lt patikino, jog vadovai pasitraukti iš tarnybos nusprendė patys. Neatmetama versija, jog  tokiam poelgiui įtakos turėjo mažeikiškio pareigūno Sauliaus Žymanto žūtis.

 

 

Pristatys – pirmadienį

Pasak Lietuvos policijos Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio, nuo šios dienos laikinai vadovauti Telšių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui (Telšių AVPK) pavedama Raimondui Vaitkevičiui. Iki šiol šis pareigūnas ėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo pareigas. Telšių AVPK kolektyvui R. Vaitkevičius bus pristatytas ateinantį pirmadienį.

R. Matonio teigimu, Telšių AVPK viršininkas Remigijus Rudminas šiuo metu turi nedarbingumo pažymėjimą, o jo pavaduotojas Robertas Jagminas atleistas iš tarnybos policijoje šalių susitarimu.

Iš Skuodo – į Mažeikius

Pasikeitimai numatomi ir Mažeikių rajono policijos komisariato vadovybėje. Šio komisariato viršininkas Saulius Bumblys nuo pirmadienio atleidžiamas iš tarnybos policijoje šalių susitarimu. Laikinai vadovauti Mažeikių rajono policijos komisariatui bus paskirtas Klaipėdos apskrities VPK Skuodo rajono policijos komisariatui vadovavęs Alfonsas Meškys.

Susiję su tragedija?

R. Matonis Budas.lt teigė, kad sprendimus pasitraukti iš tarnybos priėmė patys vadovai.

Lietuvos policijos atstovas patvirtino, jog nepaisant vadovų pasikeitimo, Telšių apskrities policijos auditas bus tęsiamas, tačiau kol kas jokių šio audito išvadų nėra.

 

Auditas dėl Telšių apskrities policijos vyriausiojo policijos komisariato veiklos organizavimo ir valdymo pradėtas po tragiškai praėjusią savaitę pasibaigusio įvykio, kai Mažeikių rajone buvo nušautas į iškvietimą atvykęs pareigūnas.

 

Gegužės pabaigoje į pareigūną ir kinologą Saulių Žymantą ir jo partnerę šūvius paleido smurtu artimoje aplinkoje įtartas Stasys Brasas, kuris, užgesinus gaisrą, rastas negyvas. Policininkas žuvo vietoje, o jo partnerė buvo sužeista.

 

Tai ne pirma pareigūno žūtis Telšių apskrityje. 2016 metais Telšių rajono Tryškių miestelyje žuvo tramdyto smurtautojo peiliu sužalotas policijos pareigūnas. 

 

Lietuvos policijos nuotraukoje – A. Vaitkevičius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode