Muziejai ir zoologijos sodas – jau atviri lankytojams

Šalyje sušvelninus karantino sąlygas, duris lankytojams jau yra atvėrę Aplinkos ministerijos sistemai priklausantys muziejai – Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus bei Respublikinis Vaclovo Into akmenų muziejus – ir Lietuvos zoologijos sodas.

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus, kaip sakė jo direktorius Ramūnas Grigonis, lankytojus priima nuo balandžio 28 d. Prieš muziejaus atidarymą visos patalpos buvo dezinfekuotos. Lankytojai priimami ne grupėmis, o tik ne daugiau kaip po du žmones arba vienos šeimos nariai.

Nuo atidarymo dienos muziejuje pabuvojo per 150 lankytojų. Tai daugiausia šeimos su vaikais.

Lankytojai privalo dėvėti individualias apsaugos priemones ir ekspozicijos apžiūros metu laikytis saugaus atstumo. Prie bilietų kasos pažymėtos saugaus atstumo zonos. Sulaukus didesnio žmonių srauto, numatytos jų reguliavimo kryptys. Laikantis privalomo vienam lankytojui tenkančio ploto, muziejus vienu metu gali priimti 150 žmonių.

Visą karantino laikotarpį muziejuje galima apsilankyti virtualiu būdu. Jo tinklapyje ir feisbuko paskyroje pateikiami filmuoti pažintiniai siužetai apie gyvūnus, paskaitos, be to, organizuojamos virtualios viktorinos. Muziejus kasdien sulaukia daugiau kaip dviejų tūkstančių virtualių lankytojų.

Respublikinis Vaclovo Into akmenų muziejus Mosėdyje atidarytas irgi nuo balandžio 28 d. Lankytojų, pasak jo direktorės Gintarės Sakalauskienės, po truputį gausėja. Tai daugiausia šeimos su vaikais ar seneliais.

Kadangi šis muziejus turi nemažą ekspoziciją parke, lankytojai mieliau renkasi pažintį su ja, juolab kad ten dabar žydi daug augalų.

Balandžio 30-ąją savo vartus lankytojams vėl atvėrė Lietuvos zoologijos sodas Kaune. Jame galima susipažinti su gyvūnų lauko ekspozicijomis, bet terariumas, akvariumas ir papūgų vidiniai paviljonai kol kas uždaryti, negalima užsisakyti edukacijų ar ekskursijų.

Nuo atidarymo dienos Lietuvos zoologijos sode apsilankė arti 2,5 tūkst. žmonių. Ypač daug jų sulaukta nedarbo dieną – gegužės 1-ąją. Kaip ir paprastai, čia daugiausia lankosi šeimos su vaikais.

Visiems abiejų muziejų ir Lietuvos zoologijos sodo lankytojams privalu laikytis karantino metu nustatytų lankymosi taisyklių.

Strateginės komunikacijos skyrius

Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode