V. Matijošaitis švenčia triuškinančią pergalę Kaune

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis triuškinančia persvara buvo perrinktas antrajai kadencijai.

V. Matijošaitis gavo 79,59 proc. balsų, o jo vedamas „Vieningo Kauno“ sąrašas – 32 vietas taryboje iš 40, rodo duomenys iš visų apylinkių.

„Kad toks puikus mano ir mano komandos atžvilgiu rezultatas, kaltas ne aš, kalti visi miestiečiai. Už tą kaltę, kurią uždėjo ir man, ir mano komandai ant pečių, tikrai mes atidirbsime“, – kalbėdamasis su žurnalistais savo būstinėje sakė V. Matijošaitis.

Anksčiau kabėdamas su BNS jis sakė į ryškią lyderystę žiūrintis atsargiai.

„Stiprios pergalės dažnai gadina žmones. Šiandien žiūrėjau krepšinį, kaip „Žalgiriui“ „sekėsi“, ir prisiminiau praėjusį sezoną – diena ir naktis. Tai va šiek tiek bijau stiprių pergalių, bet „Vieningas Kaunas“ nėra naujokai“, – sakė Kauno meras.

Kauno „Žalgiris“ sekmadienį pralaimėjo krepšinio rungtynes Klaipėdos „Neptūnui“.

Meras taip pat užsiminė, jog norėtų dirbti koalicijoje.

„Koalicija visada reikalinga, nes kada vienas, pasidarai žioplys arba despotas. Mes už tai, kad dirbti kuo daugiau tarybos narių, bet atsirinksime“, – BNS sakė V. Matijošaitis.

Tačiau koalicijos turbūt nebus, nes be „Vieningo Kauno“ į tarybą pateks tik iki šiol opozicijoje dirbusi Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai, jie gaus aštuonis mandatus.

Jų atstovė Jurgita Šiugždinienė mero rinkimuose užėmė antrąją vietą, preliminariais rezultatais, surinkusi apie 12,68 proc. balsų.

Ji BNS sakė, kad galimybę varžytis rinkimuose apsunkino ypač aktyvi valdančiųjų vykdyta komunikacinė kampanija.

„Tikrai nebuvo labai daug galimybių padiskutuoti ir padebatuoti su dabartiniu meru. Ta rinkimų kampanija gana trumpa ir vangoka. (...) Iš tikrųjų lėšos, kurios yra skiriamos komunikacijai šiandien yra didžiulės ir tikrai yra sunku kovoti tokioje aplinkoje“, – sakė J. Šiugždinienė.

Nacionaliniu mastu aukštus reitingus turintis Kauno meras ilgai minėtas kaip galimas pretendentas į prezidentus ar premjerus. Tačiau laimėjęs rinkimus jis tikina šiame poste dirbsiantis visą kadenciją.

„Tikrai keturiems metams mane įkinkė ir aš būsiu Kauno meras“, – sakė V. Matijošaitis.

2015 metais „Vieningas Kaunas“ Kauno taryboje, neskaitant mero, pelnė 16 mandatų, Tėvynės sąjunga–Lietuvos kriščionys demokratai – 13. Liberalai ir socialdemokratai gavo po keturis mandatus, tris mandatus gavo Kęstučio Pūko visuomeninio rinkimų komiteto „Kaunas – kitokia Lietuva“ atstovai.

Valdančiąją koaliciją „Vieningas Kaunas“ sudarė su liberalais ir socialdemokratais, ji išsilaikė per visą savivaldos kadenciją.

Mero rinkimuose 2015 metais Kaune prireikė antrojo turo: jame su V. Matijošaičiu į dvikovą stojo lig tol mero pareigas ėjęs konservatorius Andrius Kupčinskas.

V. Matijošaitis pergalę šventė pelnęs 62,7 proc. rinkėjų balsų.

Autorė Austėja Masiokaitė

Kaunas, kovo 4 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode