Visa informacija apie mokesčius, pajamas, pensijas – svetainėje kiek.lt

 

Lietuvoje pradeda veikti interneto svetainė kiek.lt – joje bus talpinama  informacija gyventojams ir verslui apie pajamas, mokesčius ir pensijas. Jos skaičiuoklės ir duomenys bus nuolat atnaujinami. 

Finansų ministras Vilius Šapoka teigia, kad Vyriausybei vykdant daug reformų ir pokyčių, gyventojams natūraliai kyla daug klausimų.

„Klausimų kyla labai daug, tai natūralu, nes reformų priimta taip pat daug. (...) Lygiai taip pat mokesčių pertvarka susijusi su pensijų pertvarka. Diskutuodami, kaip kuo paprasčiau pateikti informaciją gyventojams, užsikabinome už to, kad atsirado aibė skaičiuoklių, vienos parodydavo vieną rezultatą, kitos – kitą. Nutarėme, kad reikia sukurti patogų įrankį žmonės, kad galėtų vienoje vietoje pasitikrinti, kaip keisis pajamos, kaip keisis būsima pensija ir dabartinės pajamos“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė V. Šapoka. 

Pasak jo, tai bus patogus įrankis patikrinti, ar konsoliduojant mokesčius darbuotojo pusėje, darbdavys teisingai perskaičiavo atlyginimą, taip pat padės apsispręsti dėl pensijų kaupimo. 

Projektą kūrė Finansų ministerija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Valstybinė mokesčių inspekcija, „Sodra“, Valstybinė darbo inspekcija (VDI).

Vilnius, spalio 30 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode