SAM su gamintojais sutars mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį produktuose

 

Ketvirtadienį Vilniuje Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pasirašys susitarimą su maisto produktų gamintojais dėl savanoriško cukraus, druskos, riebalų kiekių mažinimo jų gaminamoje produkcijoje.

Taip siekiama užtikrinti geresnę ir sveikesnę maisto produktų sudėtį, pranešė ministerija.

Prie šios iniciatyvos prisideda ir bendradarbiavimo susitarimą pasirašys Lietuvos ir kai kurios užsienio maisto gamintojų kompanijos, kurių padaliniai veikia mūsų šalyje.

Pasaulio sveikatos organizacija ir Europos Komisija rekomenduoja gerinti gyventojų mitybą − mažinti suvartojamos druskos, sočiųjų riebalų, paprastųjų angliavandenių (cukrų) kiekį, mažinti šių medžiagų kiekius rinkai tiekiamuose maisto produktuose.

Vilnius, sausio 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode