VRK su Lietuvos savivaldybių asociacija aptarė balsavimo patalpų gerinimo klausimą

 

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė susitiko su Lietuvos savivaldybių asociacijos direktore Roma Žakaitiene.

Susitikimo metu buvo aptartos balsavimo patalpų įrengimo ir pritaikymo rinkėjams su negalia savivaldybėse galimybės, esama padėtis bei problemos su kuriomis susiduria Lietuvos savivaldybių administracijos.

VRK pirmininkė atkreipė dėmesį, jog ne visos balsavimo patalpos 2016 m. vykusių visuotinių rinkimų metu buvo pritaikytos rinkėjams su negalia tinkamai. Taip pat priminė, kad siekiant gerinti judėjimo ir (ar) regėjimo negalią turinčių ir senyvo amžiaus rinkėjų poreikius, balsavimo patalpos turėtų būti įrengtos pastatų pirmajame aukšte, užtikrintas rinkėjų turinčių judėjimo negalią patekimas į pastatą bei rinkimams suteikiamų balsavimo patalpų tinkamumas, atsižvelgiant į VRK patvirtintą balsavimo patalpos įrengimo tvarkos aprašą.

Sutarta spręsti kylančias problemas, atsižvelgti į rinkėjų pastabas, kad kuo daugiau rinkimų apylinkių būtų pritaikytos rinkėjams su negalia. Aptartos informacijos sklaidos galimybės bei rinkimų viešinimo svarba Lietuvos savivaldybėse. Rinkimų viešinimo kampanija turėtų būti kuo visapusiškesnė ir suteikianti rinkėjams visą atsakingam balsavimui reikalingą informaciją.

 

VRK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode