Daugiau nei 1,5 tūkst. Lietuvos moksleivių susipažino su Lietuvos kariuomene

 

Dešimt dienų Lietuvos kariuomenės padaliniuose vykusiuose Krašto apsaugos dienos renginiuose dalyvavo per 1,5 tūkst. vyresniųjų klasių moksleivių iš 70 šalies miestų ir miestelių mokyklų. Renginiai, spalio 3 d. prasidėję Lietuvos karinėse jūrų pajėgose, nusidriekę per visą Lietuvą, spalio 13 d. baigėsi Kaune veikiančioje dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyboje.

Krašto apsaugos dienos renginių metų moksleiviams ir jų mokytojams duris atvėrė dvylika Lietuvos kariuomenės padalinių, veikiančių visoje šalyje. Moksleiviams kariai parengė išskirtinę programą, pasakojo apie savo padalinio specifiką, uždavinius, juose tarnaujančių šauktinių ir profesinės karo tarnybos karių kasdienybę. Jie aprodė moksleiviams ir savo ginkluotę, karinę techniką, vaišino kariškais pietumis. 

Svečiuodamiesi Rukloje moksleiviai taip pat galėjo pabendrauti ir su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariais, apžiūrėti jų atsivežtą ginkluotę, transportą ir techniką. Karaliaus Mindaugo husarų batalione Panevėžyje mokiniai turėjo ypatingą progą susipažinti ir su Lietuvos kariuomenės tradicijomis – stebėti, kaip vyksta padalinio vyriausiojo puskarininkio pasikeitimo ceremonija rikiuotės aikštėje.

Jau beveik dešimt metų organizuodama Krašto apsaugos dieną Krašto apsaugos ministerija suteikia jaunimui galimybę pasisemti žinių ir įgūdžių iš profesinės karo tarnybos karių. Per Krašto apsaugos dieną vyresniųjų klasių mokiniai susipažįsta su krašto apsaugos sistema, padalinių specifika, darbo ypatumais juose, kario kasdienine rutina. Krašto apsaugos dienos renginys pirmą kartą buvo surengtas 2008 m. spalio 7 d. Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo mechanizuotame pėstininkų batalione. Nuo 2014 m. Krašto apsaugos dienos renginiai tapo tradiciniu renginiu, į kurį Lietuvos kariuomenės daliniai kviečia įvairių mokyklų ir gimnazijų vyresniųjų klasių mokinius,  rengia pilietiškumo pamoką.

Lietuvos kariuomenės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode