Premjeras apie rudens sesiją: chaoso nėra ir nebus

 

Nors valdančiosios koalicijos likimas neaiškus, jokio chaoso nėra ir nebus, teigia „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis.

„Taip, rudens sesija nebus paprasta. Tačiau turiu nuvilti tuos, kurių galvose ir širdyse skamba tokie kertiniai žodžiai kaip „chaosas“, „krizė“. Nėra nei chaoso, nei krizės. Tiek Seimas, tiek Vyriausybė dirba kryptingai“, – sekmadienį Seime teigė Vyriausybės vadovas.

Jis sakė matantis dalies politikų norą kurstyti politinį nestabilumą, tačiau, anot premjero, tai neprivers Vyriausybės trauktis.

„(...) labai suprantu, kad dalis norėtų kuo didesnio chaoso, politinio nestabilumo, bet tikrai to nebus“, – kalbėjo S.Skvernelis.

„Šiandien pas mus už lango matome, kaip šimtai, tūkstančiai žmonių bėga maratoną. Sprintą galima greitai prabėgti, pasiekti tarpinį rezultatą, bet kalbant apie ilgą distanciją, tiesiog jos nebaigti arba baigti kitokiais rezultatais. Esame nusiteikę maratono bėgimui, ne sprintui“, – pabrėžė jis.

Šiuo metu „valstiečių“ koalicijos partneriai socialdemokratai sprendžia, ar trauktis iš koalicijos. Iki rugsėjo 20-osios vyksta partijos skyrių apklausa, o sprendimą dėl likimo koalicijoje priims socialdemokratų taryba. Už pasitraukimą jau balsavo dauguma skyrių, tačiau didžioji dalis Seimo socialdemokratų mano, kad reikia likti su valdančiaisiais.

Valdančioji „valstiečių“ frakcija Seime turi 56 parlamentarus, Socialdemokratų frakciją sudaro 19 narių.

Autorė: Jūratė Skėrytė

Vilnius, rugsėjo 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode