Seimo komitetas išklausys naujausią žvalgybos informaciją apie saugumą regione

 

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) prieš kitą savaitę prasidėsiančias Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad“ išklausys Valstybės saugumo departamento ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento informaciją apie saugumo situaciją regione.

„Tema yra saugumo situacija regione, norime, kad krašto apsaugos, vidaus reikalų ministrai, taip pat žvalgybų vadovai pristatytų atnaujintą informaciją saugumo situaciją regione. Kalbėsime apie Švedijos (teroro) atvejį, kaip mums sekasi vykdyti veiklą užtikrinant kovą su terorizmu, taip pat kalbėsime apie ekstremalių situacijų valdymą, gynybos pajėgumų vystymą“, – apie trečiadienio posėdį BNS sakė jo vadovas Vytautas Bakas.

„Viena iš pagrindinių priežasčių – saugumo situacija regione, „Zapad“ pratybos“, – sakė komiteto pirmininkas.

Rugsėjo 14–20 dienomis Rusija ir Baltarusija rengia bendras karines pratybas. Maskva skelbia, kad pratybose dalyvaus mažiau nei 13 tūkst. karių, tuo metu Vakarų žvalgyba sako, kad šiose puolamojo pobūdžio pratybose dalyvaus apie 100 tūkst. karių.

Lietuvos karinės žvalgybos teigimu, labai tikėtina, kad pratybų „Zapad“ scenarijuje bus numatytas ginkluotas konfliktas su NATO. Dalis mokymų rajonų bus greta Lietuvos valstybės sienos, todėl Lietuvos pareigūnai neatmeta incidentų ir provokacijų tikimybės.

Vilnius, rugsėjo 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode