Viešojo sektoriaus reforma yra jo žlugdymas - D. Grybauskaitė

 

Viešojo sektoriaus reforma įgyvendinama netinkamai, slepiant valstybės tarnautojus po sutartiniais santykiais bei skatinant dabartinei valdžiai lojalius tarnautojus, todėl tokia pertvarka yra viešojo sektoriaus žlugdymas, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Reforma daroma ne iš tos pusės, kai mėginama pusę paslėpti po sutartiniais santykiais, o kitus neva palikti valstybės tarnautojais, padvigubinti jiems algą, sukurti vadinamąjį valstybės tarnybos elitą, lojalų tuo metu esančiai valdžiai. Tai iš tikrųjų yra valstybės tarnybos žlugdymas, nepagarba valstybės tarnautojui. Už durų nestovi minia puikių, labai gerai paruoštų valstybės tarnautojų, kurie gali atlikti valstybės viešojo valdymo funkcijas. Išmesti į gatvę labai lengva, o kur rasime žmonių? Manau, su tuo jau susiduria dabartinė Vyriausybė, kuri šiek tiek galbūt voliuntaristiškai pradeda vykdyti reformas neapskaičiavusi funkcijų, poreikių, o tiesiog mechaniškai planuodama etatų nurėžimą, atleidimus“, - interviu portalui delfi.lt sakė D. Grybauskaitė.

Anot jos, pirmiausiai reikėtų nuspręsti, kokių funkcijų reikia valstybei, kokios institucijos tai galėtų vykdyti ir kiek tam reiktų žmonių, ir tik tuomet pradėti pertvarką.

Keisti Valstybės tarnybos įstatymą yra pasiūliusi Vidaus reikalų ministerija. Ministras Eimutis Misiūnas rugpjūtį BNS sakė, kad po pertvarkos valstybės tarnautojų sumažėtų daugiau nei dvigubai, jų liktų apie 20 tūkst., tačiau pakeitus apmokėjimo ir motyvavimo sistemą, tarnyba valstybei būtų kur kas labiau kvalifikuota ir kokybiška.

Vilnius, rugsėjo 4 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode