Komisija dėl karo kurstymo svarstys du rusiškus kanalus

 

Lietuvos radijo ir televizijos (LRTK) komisija pirmadienį dėl karo ir neapykantos kurstymo svarstys du šalyje transliuojamus kanalus rusų kalba.

Komisija spręs, ar imtis tolesnių žingsnių, kad rusiškų kanalų „RTR Planeta“ ir „TVCI“ transliacijos Lietuvoje būtų apribotos.

LRTK teigia karo ir neapykantos kurstymą nustačiusi gegužės 31 dienos „RTR Planeta“ laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ ir birželio 10 dienos „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“.

Per „RTR planetą“ laidą Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis, be kitų dalykų, sakė: „Reikia iškelti ultimatumą Baltijos valstybėms, kad atitrauktų visą NATO kariuomenę 300 kilometrų nuo Rusijos sienų, neatitrauksite – mes imsimės tam tikrų priemonių“.

Laidos vedėjui paklausus, kokių, V.Žirinovskis atsakė: „O jie vėliau pamatys. Ryte, naktį atskris kažkokie lėktuvai.“

Rusijos parlamentaras dalyvavo ir „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“. Ten jis kalbėjo apie Ukrainos, nuo Moldovos atskirtos Padniestrės srities okupaciją.

Vilnius, rugpjūčio 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode