Dėl Gedimino kalno skelbiama ekstremali situacija

 

Ketvirtadienį Vilniaus m. savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija Kultūros ministerijos prašymu paskelbė ekstremalią situaciją dėl Gedimino kalno ir ant jo susidariusių nuošliaužų. Ekstremalią situaciją paskelbti buvo paprašyta po to, kai paaiškėjo, jog pietrytiniame šlaite susidariusioms nuošliaužoms reikalingas neatidėliotinas dėmesys. Tam, kad būtų galima operatyviai pradėti tvarkymo darbus, reikalingas finansavimas iš Valstybės rezervo.

Kaip teigė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, „Per pastaruosius mėnesius stabilizavus šiaurės vakarų šlaitą, dabar didžiausią rūpestį kelia pietrytiniame šlaite susidariusi situacija. Vietos, kuriose yra bent mažiausia nuošliaužų rizika, šiandien buvo atitvertos, tad lankytojams pavojaus nėra ir kalno pilis lieka atvira.”

Kaip jau buvo skelbta, iki šių metų rugsėjo planuojama parengti pietrytinio šlaito ir kalno aikštelės laikinųjų tvarkymo priemonių projektą, o šiaurės vakarų šlaite tvarkybos darbai pradėti jau šį mėnesį. Skaičiuojama, jog šiaurės vakarų šlaito sutvarkymui reikės 2,9 mln. EUR, o pietrytinio šlaito ir aikštelės tvarkybai prireiks ne mažiau 5 mln. EUR.

Kultūros ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode