Susisiekimo ministras: regioninių kelių priežiūros įmonių reforma – finišo tiesiojoje

 

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis šiandien su Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos (LAKD) direktoriumi Egidijumi Skrodeniu ir VĮ „Kauno regiono keliai“ direktoriumi Dariumi Aleknavičiumi aptarė pagrindinius 11-kos regioninių kelių priežiūros įmonių prijungimo prie centro Kaune klausimus.

„Regioninių kelių priežiūros įmonių pertvarka – jau finišo tiesiojoje. Per pastarąjį pusmetį pasiekėme tiek, kiek dėl politinės valios stokos nebuvo padaryta per du dešimtmečius, – sako susisiekimo ministras R. Masiulis. – Projektui pritarta Seime, kur atvertas kelias realiems reorganizacijos žingsniams. Artimiausiu metu konkrečias priemones numato patvirtinti ir Vyriausybė.“  

VĮ „Kauno regiono keliai“ vadovas D. Aleknavičius susisiekimo ministrui pristatė savo viziją ir preliminarų veiksmų planą, kuris padės siekti skaidraus ir efektyvaus centralizuotos kelių priežiūros įmonės valdymo ir tikslingų veiklos rezultatų. Didžiausią dėmesį numatoma skirti valstybinės reikšmės kelių priežiūros kokybei, kurią planuojama gerinti kvalifikuotų, sąžiningų, atsakingų ir motyvuotų darbuotojų dėka.

Preliminariais skaičiavimais, ši pertvarka paskatins racionalesnį valstybės skiriamų lėšų panaudojimą ir kasmet leis sutaupyti po maždaug 8,5 mln. eurų. Sutaupyti finansiniai resursai bus naudojami kelių priežiūros kokybei gerinti.

Pagal Vyriausybės programą Susisiekimo ministerija valstybinės reikšmės kelių priežiūros įmonę numato įkurti ne šalies sostinėje, bet Kaune.

„Kiekvienas vadovas turi būti pasirengęs iššūkiams ir būti atsakingas. Kaunas yra strateginė šalies vieta, kur susikerta pagrindiniai sausumos keliai iš rytų į vakarus ir iš šiaurės į pietus. Artimiausiu metu turėsime automagistralę nuo Kauno iki Lenkijos valstybės sienos. Natūralu, kad centras formuojamas geografiškai patraukliausioje šalies vietoje“, – teigė susisiekimo ministras R. Masiulis.

Planuojama, kad 11-ka regioninių kelių priežiūros įmonių bus sujungtos dar šiemet.

„Dariui Aleknavičiui tenka didelė atsakomybė įgyvendinti sudėtingą pertvarkos procesą. Šiuo metu visose vienuolikoje įmonių pradėtas veiklos ir finansinis auditas, vykdoma inventorizacija“, – artimiausias veiklas įvardijo LAKD direktorius E. Skrodenis.

Susisiekimo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode