Lietuvos ir Latvijos ugniagesių komanda vyksta į pratybas Portugalijoje

 

Sekmadienį į Europos Sąjungos civilinės saugos lauko pratybas „EU MODEX 2017“ Lisabonoje išvyksta Lietuvos ir Latvijos ugniagesių jungtinė komanda.

Birželio 12-15 dienomis vyksiančias pratybas rengia Tarptautinė Danijos saugos įmonė „Falck“ kartu su Portugalijos karinėmis saugumo pajėgomis „Guarda Nacional Republicana“. Jose taip pat dalyvaus ES civilinės saugos ekspertų komanda, Austrijos, Vengrijos ir Estijos gelbėtojai, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Lietuvos ir Latvijos jungtinę techninės pagalbos teikimo ir paramos komandą, dalyvaujančią šiose pratybose, sudaro 4 Lietuvos ir 4 Latvijos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Jų užduotis – vykdyti pratybų štabo (OSOCC) paramos ir logistinio aprūpinimo funkciją.

Jie talkins ES civilinės saugos ekspertų komandai, užtikrins jos nariams apgyvendinimą, maitinimą, transportavimą, IT palaikymą ir padės organizuojant ir vykdant darbus štabe. Šios pratybos padės tobulinti komandos narių įgūdžius ir žinias, kelti profesionalumo lygį. Komandai vadovauja PAGD Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Viačeslavas Jabluninas.

Į pratybas taip pat vyks šios komandos instruktorius, departamento Pajėgų valdymo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Janas Pavliukoicas ir jos nariai – departamento Pajėgų valdymo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Šėrys, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Petras Lukošius ir Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Andrius Mikšys.

Pagal pratybų scenarijų, birželio 5 dieną galingas 7.2 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimas sudrebino tariamą Faultlando Respubliką. Žemės drebėjimas buvo užfiksuotas Atlanto vandenyne už 81 km nuo šalies sostinės Lisabonos. Jis sukėlė cunamį, 9 metrų aukščio bangos smogė šalies pietiniams regionams.

Pirminių pranešimų duomenimis, nukentėjo apie 1 milijonas žmonių, sugriauta daug pastatų, sutrikdytas vandens, elektros, dujų, ryšio paslaugų tiekimas. Šalies vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį ir birželio 11 d. kreipėsi į Europos Sąjungą su prašymu padėti likviduoti stichijos padarinius.

Vilnius, birželio 11 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode