Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgoms svarstoma įsigyti sraigtasparnius

 

Lietuvos Specialiųjų operacijų pajėgoms svarstoma pirkti sraigtasparnius – šiemet žadama priimti galutinius sprendimus dėl transportinių, o galbūt ir kovai pritaikytų sraigtasparnių, rašo portalas lrt.lt.

„Galvojam apie transportinius sraigtasparnius Specialiųjų operacijų pajėgoms arba Greitojo reagavimo pajėgoms, bet kadangi biudžetas jau išdėstytas keleriems metams į priekį, tai dėl įsigijimo realiai galėsim pradėti kalbėti tik nuo 2022 metų. Dabar ieškom kažkokios galimybės dėl nuomos“, – sako Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas.

Pasak krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio, specialiųjų operacijų pajėgoms galėtų būti skirti trys sraigtasparniai. Dar trijų kariuomenei reikėtų užpildyti gelbėjimo ir paieškos funkcijoms.

Specialiųjų operacijų pajėgas turi visos NATO šalys ir jų partnerės. Tačiau tik kelių šalių kariai turi išskirtinį statusą, leidžiantį vadovauti NATO jungtinėms specialiosioms operacijoms. Tam būtina turėti oro platformas.

Vilnius, gegužės 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode