Siūloma atsisakyti spausdintų knygų su savivaldybių tarybų ir Seimo rinkimų rezultatais

 

Seimui pateiktas pasiūlymas naikinti pareigą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) po savivaldybių tarybų ir Seimo rinkimų leisti popierines knygas su rezultatais.

Anot parlamentarės konservatorės Gintarės Skaistės, popierinės knygos su rinkimų rezultatais yra netikslingos, nes visą informaciją galima rasti internete.

„Šiandien popierinių knygų leidimas, kai visą informaciją daug patogesniu formatu galima rasti internete, VRK svetainėje, tikrai nėra tikslingas, ne vienas kolega stebėjosi, kodėl tos knygos yra leidžiamos, kodėl VRK be reikalo barsto ribotas lėšas, kurias būtų galima panaudoti tikrai tikslingesniems dalykams: ir kokybės užtikrinimui, ir darbuotojų darbo apmokėjimo gerinimui. Kam švaistomos lėšos knygų leidimui, jei jos šiandien nėra pirmo būtinumo dalykas? Tai nusprendžiau pasiūlyti atsisakyti to privalomo įpareigojimo“, – BNS teigė G.Skaistė.

Leisti knygą su rezultatais VRK įpareigota ir po prezidento rinkimų, tačiau šių knygų leidybos kol kas atsisakyti nesiūloma.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad knygos su rinkimų rezultatais turi reprezentacinę reikšmę, tačiau jis nemato didelių problemų, jei jų būti atsisakyta.

„Anksčiau, kada nebuvo paplitęs internetas, tos knygos labai buvo paklausios, dabar, kada internete yra nepalyginamai daugiau informacijos, jų daugiau reprezentacinė funkcija išeina. Anksčiau buvo gana dideli tiražai, norėjo ir ambasados tų knygų su Seimo narių nuotraukomis, ir visa kita (...). Aš nemanau, kad čia kokia nors didelė žala būtų (atsisakyti), bet spręs Seimas“, – BNS sakė VRK vadovas.

„Gyvenimas eina į priekį ir knygos su rinkimų rezultatais irgi tampa antikvariniais dalykais, bet, aišku, ir sunku atsisakyti relikvijos – gali būti kaip nereikalinga, bet širdžiai miela“, – svarstė jis.

„Nostalgijai išleidinėti valstybės pinigus, mano nuomone, nėra tikslinga. Seimas galės apsispręsti, kaip jam atrodo“, – teigė G.Skaistė.

Pasak Z.Vaigausko, naujausia knyga apie 2016 metų rudenį vykusių Seimo rinkimų rezultatus buvo išleista 400 egzempliorių tiražu, viena popierinė knyga VRK atsiėjo 14,72 euro (iš viso – beveik 5,9 tūkst. eurų), neskaičiuojant VRK darbuotojų darbo ir kalbos redaktoriaus paslaugų. Knyga PDF formatu prieinama ir internete.

Autorė: Donata Motuzaitė

Vilnius, gegužės 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode