Seimas po svarstymo pritarė siūlymui nustatyti didesnį karių išleidimo į atsargą amžių

 Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIIP-4844(2) bei Karo prievolės įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIIP-4845(2).

Svarstomomis pataisomis siūloma tikslinti profesinės karo tarnybos sutarčių sudarymo , kariams savanoriams ir aktyviojo rezervo kariams; nustatyti ilgesnį karių perkėlimo į dimisiją amžių, karo prievolininkų atrinkimo ir skyrimo į tarnybą rezerve amžių, atsižvelgiant į pailgėjusį tarnybos laiką; sureguliuoti aukštesnio karinio laipsnio suteikimo sąlygas, atsižvelgiant į pailgėjusį tarnybos laiką; nustatyti vienodas aukštesnio karinio laipsnio suteikimo sąlygas visiems kariniams specialistams, neišskiriant atskirų jų grupių.

Atsižvelgiant į įstatymo projektu ilginamą tarnybos ir išleidimo į dimisiją amžių, siūloma tikslinti ir Karo prievolės įstatymą.

Įstatyme siūloma įtvirtinti atvejus, kada karinio parengtumo neįgiję asmenys yra atleidžiami nuo karo prievolės – kai jiems sukanka 60 metų. Atitinkamai siekiama suvienodinti karo prievolininkų atrinkimo ir skyrimo į tarnybą rezerve amžiaus ribą.

Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode