Lietuviai į „Eurovizija“ alsuojantį Kijevą išvežė draugystę

„Kijeve, ruoškis, mes atvažiuojame!“ – ankstų antradienio rytą Vilniuje kvatodamasi šurmuliavo smagi kompanija. Tai – „Baltijos Ugdymo Centro“ ir Neįgaliųjų reikalų departamento organizuojamos bei LRT pristatomos socialinės akcijos „Draugystė veža!“ laimėtojai. Penkios daugiausiai žmonių simpatijų sulaukusios bičiulių poros leidosi į nuostabų nuotykį – kelionę į Ukrainą, kurios sostinėje Kijeve jau po kelių dienų gyvai stebės „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Išlydėti į kelionę draugystės ambasadorius, įtemptoje darbotvarkėje radęs kelias minutes, atskubėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

„Dėkoju už jūsų draugystę. Labai džiugu, kad ta draugystė tampa pavyzdžiu visai Lietuvai. Kai mūsų visuomenė tokia susiskaldžiusi, jūs – gražus pavyzdys, kaip būti kartu“, – sakė su kiekvienu iš susirinkusiųjų asmeniškai pasisveikinęs ir Linu prisistatęs politikas. 

Neįgaliųjų reikalų departamento direktorė Asta Kandratavičienė linkėjo pasisemti nuostabių įspūdžių ir jais dalintis su sutiktais žmonėmis: „Atskirtis tarp negalios paliestų ir nepaliestųjų kyla tik dėl nežinojimo. Kuo daugiau žmonių matys jūsų gražų bendravimą, tuo Lietuva, Europa ir net pasaulis taps draugiškesnis.“

Šiemet draugystės ambasadorėmis tapusios Ieva Tamašauskaitė ir Neringa Venslovaitė nepaliaudamos šypsojosi. Jos – didžiulės „Eurovizijos“ gerbėjos, todėl ypatingai džiaugėsi, kad girdės Lietuvai atstovausiančios grupės „Fusedmarc“ pasirodymą. Sutartu laiku atvažiuoti į Vilnių pasvalietėms padėjo savivaldybės darbuotojai, taip pat prisidėję prie socialinio projekto „Draugystė veža“ idėjos.

Šiauliečiai Donatas Lisauskas ir Juozas Mituzas jau yra nemažai keliavę, tad vyriškai santūriai džiaugėsi nauju nuotykiu. O aštuoniolikmetis Izidorius Vasiliauskas kartu su bičiuliu Laurynu Grainiu neslėpė džiaugsmo – apie tokią kelionę jis svajojo dar pernai, tačiau turėjo sulaukti pilnametystės.

Anksčiausiai į sostinę atskubėjusi rokiškietė Vaida Vilkaitė prisipažino, kad jaudinasi. Juk tai – pirma tokia tolima jos išvyka. „Bus drąsiau, kai Kaune įsės draugė“, – šypsojosi nuo gimimo ratukuose įkalinta mergina. Laikinojoje sostinėje prie kompanijos prisijungs ne tik Vaidos bičiulė Daiva Morkūnaitė-Šmitienė bet ir Ieva Variakojytė-Reynshtrom. O štai jos bičiulis, nuo gimimo beveik nematantis ir dėl cerebrinio paralyžiaus sunkiai judantis Martynas Vitkus sužinojęs, kad jų išlydėti susirinks didžiulė kompanija, į sostinę atvažiavo tarpmiestiniu autobusu.

Kaip ir visos socialinės akcijos, „Draugystė veža“ nebūtų įvykusi, jei ne geradariai, padėję pildyti jos dalyvių svajonę. Socialinė įmonė „BSS grupė“ ir jos direktorius Aurelijus Budrys keliautojus aprūpino dviem patogiais autobusiukais bei kuru. Kelionę organizavo „Superkelionės.lt“, o Europą, kaip savo namus pažįstantis jos vadovas Udrius Armalis iki pat paskutinės akimirkos dalinosi patarimais, kaip saugiai ir be nuotykių pasiekti Kijevą. „Audimo“ vykdančioji direktorė Vesta Krungolcienė bičiulius papuošė olimpiniais Lietuvos marškinėliais.

Socialinės akcijos „Draugystė veža“ laimėtojų laukia penkios kupinos įspūdžių dienos. Visus keliautojų nuotykius galite stebėti „Baltijos Ugdymo Centro“ „Facebook“ paskyroje.

Organizatorių informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode