Įmonių susijungimų ir įsigijimų sandorių skaičius – mažiausias nuo 1998 metų

Įmonių susijungimų ir įsigijimų sandorių skaičius nuo šių metų pradžios iki balandžio 28 d., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, sumažėjo 20 proc. nuo 991 iki 793 – mažiausio lygio nuo 1998 metų, rodo tyrimų bendrovės „Dealogic“ duomenys.

Tokių sandorių skaičiaus sumažėjimas stebimas nepaisant to, kad akcijų ir obligacijų rinka auga ir bent jau anksčiau ji palaikė susijungimų ir įsigijimų rinką. Manoma, kad dabar investuotojams nerimą kelia didelis politinis ir ekonominis neapibrėžtumas, įskaitant ir JAV valdžios planus peržiūrėti mokesčių sistemą, artėjančius rinkimus keliose Europos šalyse ir Britanijos išstojimą iš Europos Sąjungos, rašo „The Wall Street Journal“. Be to, nemažai investuotojų mano, kad šiuo metu kainos yra per didelės.

 

Įmonių susijungimų ir įsigijimų vertė iš tiesų padidėjo: šių metų sausio-balandžio mėnesiais, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, vidutinė sandorio vertė padidėjo 13,9 proc. iki 479,8 mlrd. JAV dolerio.

Ekspertai sako, kad dėl to kompanijos imasi tik strateginės reikšmės susijungimų ir įsigijimų sandorių, už kuriuos yra pasirengusios permokėti.

Niujorkas, gegužės 2 d. („Interfax“-BNS). Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode