L. Linkevičius: mūsų interesas – išlaikyti ilgalaikę strateginę ES ir Turkijos partnerystę

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius balandžio 28 dieną dalyvavo neformaliame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime (Gymnich) Maltos sostinėje Valetoje. Susitikime metu svarstyti Turkijos, iššūkių taisyklėmis paremtai tarptautinei tvarkai bei ES globalios užsienio ir saugumo politikos strategijos įgyvendinimo klausimai.

Diskusijoje dėl Turkijos L. Linkevičius pažymėjo, kad Turkija yra svarbi ES partnerė ir NATO sąjungininkė, todėl reikia kalbėtis su ja, o ne dar labiau gilinti tarpusavio atotrūkį.

„Situacija Turkijoje lieka įtempta, visuomenė suskilusi, kyla daug vidinių ir išorinių įtampų. Abi pusės turi imtis veiksmų, kad ištaisytume padėtį“, – teigė L. Linkevičius.

Lietuvos diplomatijos vadovas išreiškė lūkestį, kad Turkijos strateginė orientacija į ES išliks prioritetu, tuo tarpu kolegas pakvietė išlikti vieningus ir kalbėtis su Turkija.

„Tik tiesioginiai ryšiai, tiesioginis dialogas gali ir turi suartinti pozicijas. Turime nepamiršti, kad ES santykius su Turkija, kaip ir Turkijos vaidmenį NATO, apibrėžia daugybė interesų ir geopolitinis faktorius, kuris tikrai nėra paskutinėje vietoje. Mūsų interesas – išlaikyti ilgalaikę strateginę partnerystę su geopolitiškai svarbia sąjungininke, todėl šiame etape svarbu įvertinti abiejų pusių lūkesčius ir suvaldyti įtampą“, – sakė užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode