Ministerija siūlo keisti kompensuojamų vaistų finansavimo tvarką

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymu Ministrų kabinetas gali pakeisti kompensuojamųjų vaistų finansavimo tvarką, kad valstybė sergantiems žmonėms apmokėtų tik pigiausius preparatus, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Vyriausybės projektu siūloma numatyti, kad į Kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainyną būtų neįrašomi vaistai, kurių gamintojo deklaruojamos kainos dalis, tenkanti sutartiniam veikliosios medžiagos kiekiui, yra daugiau kaip 10 proc. didesnė už mažiausių to paties bendrinio pavadinimo vaistinių preparatų referencinėse valstybėse deklaruojamų kainų dalių vidurkį.

„Nors sugriežtinus reikalavimus vaistinių preparatų pasiūla gali sumažėti, tačiau pacientų interesai įsigyti jiems reikiamą kompensuojamąjį vaistinį preparatą dėl to nenukentės“, – teigia Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiam siūlymui nepritaria Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys Antanas Matulas, kuris tikina, kad norint sutramdyti vaistų gamintojus, nukentės žmogus. Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas mano, kad tokiu siūlymu minsterija rūpinasi ne vaistų atpiginimu, o tuo, kaip priversti žmones pirkti pigesnius vaistus.

Vilnius, balandžio 20 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode