VTEK R.Karbauskį pripažino pažeidus įstatymus

Laiku nedeklaruodamas interesų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis pažeidė įstatymą, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Savo iniciatyva tikrinusi dienraštyje „Lietuvos rytas“ skelbtą informaciją VTEK nustatė, kad 2005 metais R.Karbauskis iš Ispanijoje veikiančio „Banco Popular Espanol“ namo statybai iki 2037 metų pasiskolino 770 tūkst. eurų. Taip pat nustatyta, kad politiko žmona vadovauja Ispanijos įmonei „Corporation Mobiliaria del Baltico“, o pernai metų gruodžio pabaigoje iš šios įmonės ji įsigijo automobilį „Porsche Cayenne“. Visus šiuos duomenis savo privačių interesų deklaracijoje R.Karbauskis nurodė pavėluotai – tik šių metų vasario 21 dieną, nors turėjo tą padaryti per 30 dienų po to, kai pradėjo eiti pareigas Seime.

VTEK pažymėjo, kad informaciją apie žmonos dalyvavimą tarptautinėje ne pelno siekiančioje asociacijoje „Big Cycling“ politikas deklaravo laikydamasis įstatymo nustatytų terminų.

Vilnius, balandžio 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode