Teisingumo ministrė dėl šiurkščių pažeidimų atleido Kauno tardymo izoliatoriaus direktorių

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė trečiadienį pranešė po tarnybinio patikrinimo dėl šiurkščių pažeidimų atleidusi Kauno tardymo izoliatoriaus direktorių Edvardą Kviatkauską.

„Šiandien pasirašiau įsakymą, kuriuo Kauno tardymo izoliatoriaus vadovui E.Kviatkauskui yra pagrįsta griežčiausia nuobauda. Tai yra atleidimas iš tarnybos“, - žurnalistams Teisingumo ministerijoje sakė M.Vainiutė.

Ji teigė, kad iš pareigų būtų atleista ir buvusi Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, tačiau ši prieš kelias savaites jau atsistatydino.

„Ž.Mikėnaitė ir E.Kviatkauskas nevykdė arba netinkamai ir nekompetetingai vykdė savo pareigas“, - tvirtino teisingumo ministrė.

Pasak jos, nustatyti pažeidimai susiję su lėšų naudojimu, viešaisiais pirkimais, netinkamu vadovavimu: „Komisijos vertinimu, valstybė patyrė didelės turtinės žalos, kuri, tikimės, bus įvertinta baudžiamojo proceso metu“.

Kiek anksčiau Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė, kad Kauno tardymo izoliatoriuje turi būti atliktas išsamus ūkinės - finansinės veiklos patikrinimas ir nepriklausomas veiklos auditas, nes nustatyti pažeidimai - sisteminiai ir nuolatiniai.

Institucijos patikrinimus Kauno tardymo izoliatoriuje ir Kalėjimų departamente atliko, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba jai persiuntė duomenis nurodytus izoliatoriaus buhalterijos vadovės Rasos Kazėnienės pareiškime.

Teisėsauga dėl piktnaudžiavimo Kauno tardymo izoliatoriuje šiuo metu taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą.

Autorius: Saulius Jakučionis

Vilnius, balandžio 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode