Nuo Marijampolėje sulaikytų sukčiautojų nukentėjo daugiau žmonių Lietuvoje – policija

Policija turi duomenų, kad savaitgalį Marijampolėje sulaikytos sukčiautojos įvykdė ir daugiau nusikaltimų.

Įtariama, kad romų tautybės moterys tokio pobūdžio nusikalstamas veikas vykdė Lazdijų, Alytaus, Kelmės, Trakų, Prienų, Raseinių, Vilkaviškio rajonuose bei kituose Lietuvos miestuose. Įtariamosios dėvėdavo skirtingus perukus, įvairius akinius, stengdavosi keisti savo išvaizdą, skelbia Marijampolės apskrities policija.

Dvi moterys penktadienį apie 13 val. užėjo į neužrakintą namą, esantį Vilkaviškio rajone, Keturvalakių seniūnijoje. Name gyvena 82 metų moteris.

Šeimininkei jos prisistatė medicinos darbuotojomis ir pasisiūlė atlikti keletą procedūrų: stetoskopu „paklausė širdelę“, turėjo ir kraujo spaudimo matavimo aparatą. „Sveikatos patikra“ apgavikės nebaigė – jos informavo moterį, kad „iš fondo“ jai priklauso 180 eurų, bet šios turinčios 500 eurų. Todėl reikia, kad senolė duotų grąžos. Vėliau paaiškėjo, kad pinigai padirbti.

Senutė nepastebėjo, jog pinigai padirbti – ji nuskubėjo ieškoti grąžos, o apgavikės stebėjo, iš kur moteris ima pinigus. Po to „medikės“ liepė moteriai nueiti ir iš pašto dėžutės pasiimti jau atsiųstą raštą. Moteris grįžo nieko neradusi pašto dėžutėje, o „medikės“ skubiai pasišalino. Po keliolikos minučių ji apsižiūrėjo, kad nebėra jos santaupų - apie 11 000 JAV dolerių ir apie 7 000 eurų ir pranešė policijai.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai po pusvalandžio (apie 13.50 val.) Marijampolėje, Vytauto gatvėje, sustabdė automobilį su „medikėmis“. Dalį galbūt iš nukentėjusios pavogtų pinigų pareigūnai rado pas įtariamąsias romų tautybės moteris, gyvenančias Marijampolėje (viena jų gimusi 1979 m., kita – 1987 m.), ne kartą teistas dėl panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų. Jos abi sulaikytos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto vagystės. Moterims gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Dalis, kaip įtariama, pavogtų pinigų rasta.

Vilnius, kovo 20 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode