Ministras L. Linkevičius pabrėžė, kad Popiežius Pranciškus yra laukiamas Lietuvoje

Kovo 15 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvavo Popiežiaus Pranciškaus bendrojoje audiencijoje Vatikane. Ministras kartu su Lietuvos pašto vadove Lina Minderiene pristatė Popiežiui pirmą kartą istorijoje išleistą bendrą Lietuvos ir Vatikano pašto ženklą, skirtą Žemaičių (Medininkų) vyskupijos įkūrimo 600 metų jubiliejui pažymėti.

L. Linkevičius pasveikino Popiežių Pranciškų su ketvirtosiomis jo pontifikato metinėmis ir palinkėjo tvirtybės jo ganytojiškame kelyje, skleidžiant gailestingumo, socialinės atsakomybės, susitaikymo ir taikos žinią, atkreipiant pasaulio bendruomenės dėmesį į skaudžiausias šių dienų problemas.

„Lietuvos ir Šventojo Sosto ryšiai mums visada buvo ir bus ypatingi. Labai tikimės, kad rasite galimybę aplankyti Lietuvą, kur esate labai laukiamas“, – sakė ministras.

Popiežius Pranciškus sakė, kad širdyje jis trokšta aplankyti Lietuvą.

Bendras pašto ženklas pradėtas platinti Lietuvoje ir Vatikane šių metų vasario 10 dieną. Dailininko Vaclovo Butrimo sukurtame pašto ženkle vaizduojamas Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas ir pirmasis Žemaičių vyskupas Motiejus Vilnietis (Trakiškis). Valdovo rankose – bažnyčios pastatas kaip tikėjimo ir kultūros simbolis. Lietuvoje jis išleistas 200 tūkst., Vatikane – 360 tūkst. egzempliorių tiražu. 

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode