L. Kukuraitis: „Skurdo mažinimas, šeimos ir vaiko apsauga ir socialinė piliečių atsakomybė – tai sritys, kur siekiame proveržio“

Premjeras Saulius Skvernelis ir visi Lietuvos Respublikos Vyriausybės ministrai pristatė svarbiausias Vyriausybės priemonių plano kryptis. Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio teigimu, didžiausio proveržio bus siekiama mažinant skurdą ir pajamų nelygybę, stiprinant šeimos ir vaiko apsaugą, taip pat skatinant socialinę piliečių atsakomybę.

„Numatėme didinti darbo užmokestį, taip pat pensijas ir socialines išmokas, performuoti socialinio draudimo sistemą – socialinės išmokos bus ne tik susietos su minimaliu vartojimo krepšeliu, bet ir taikomos tiksliai tiems, kam labiausiai to reikia. Turime įtraukti į darbo rinką socialinę paramą gaunančius žmones“, – įsitikinęs ministras. „Taip pat svarbu pastiprinti šeimas – vaiko pinigai kiekvienai šeimai, pagalba įsigyjant būstus yra mūsų artimiausiuose planuose“, – šiandien kalbėjo L. Kukuraitis.

Pasak ministro, svarbu efektyviai reformuoti vaiko teisių apsaugos sistemą. Numatoma, jog sutrumpės ir supaprastės įvaikinimo procedūros, bus didinamos išmokos globėjams, įteisintas socialinio globėjo statusas ir jo įdarbinimas, taip pat numatyta suteikti dar daugiau paslaugų šeimoms ir bendruomenėms. Bus teikiama kompleksinė ir koordinuota pagalba šeimoms, atsidūrusioms krizėje, teikiama psichologų pagalba, vaikų priežiūra savivaldybėse, didinamas vaikų dienos centrų skaičius savivaldybėse, plečiamas kompleksinių paslaugų teikimas krizinėse situacijose esantiems tėvams, auginantiems vaikus.

„Turime skatinti ir socialinę piliečių atsakomybę, stiprinti vietos bendruomenes, taip pat nevyriausybines organizacijas. Socialinės partnerystės skatinimas – taip pat svarbus prioritetas. Tai ir derybinių galių didinimas, ypač tariantis dėl naujojo Darbo kodekso nuostatų, suteikiant žmonėms daugiau galimybių derinti darbo ir šeimos santykius, dirbti nuotoliniu būdu, lanksčiai reguliuojant darbo laiką“, – teigia ministras.

Pristatytame Vyriausybės priemonių plane numatyti valstybei būtini pokyčiai: nuo rutininių procesų pereita prie strateginių pokyčių. Visi numatyti veiksmai turi atsakingas institucijas ir terminus, o darbai bei kryptys susietos su konkrečiais rodikliais, kuriuos planuojama pasiekti. Išskirti penki prioritetai: švietimas ir kultūra, sveikata, viešasis sektorius, ekonomika ir saugumas.

Socialinės apsaugos ir dabro ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode