Veiklą pradėjo valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo darbo grupė

Kovo 6 d. veiklą pradėjo Ministro Pirmininko sudaryta valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo darbo grupė. Jai vadovauja švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Į darbo grupę įtraukti Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, visuomenės, verslo, studentų atstovai ir ekspertai.

„Darbo grupė turi pateikti ateities Lietuvos mokslo ir studijų sistemos viziją, kuri užtikrintų kokybišką, konkurencingą specialistų rengimą bei mokslinius tyrimus, – sako ministrė J. Petrauskienė.  – Aukštųjų mokyklų tinklo pertvarka nėra tikslas pats savaime, tai labai svarbi prielaida siekiant stiprinti mokslo ir studijų kokybę“.

Švietimo ir mokslo ministrė išskyrė penkis aukštųjų mokyklų tinklo pertvarkos kriterijus: tai kokybė, tinkamumas, efektyvumas, potencialo sutelkimas ir finansinis pagrįstumas.

Į darbo grupę įeina Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas, švietimo ir mokslo ministrės patarėjas Eugenijus Butkus, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, Ministro Pirmininko patarėja Unė Kaunaitė, „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas, „Visionary Analytics“ direktorė Agnė Paliokaitė, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro direktoriaus funkcijas atliekantis Ramojus Reimeris, asociacijos „Investors‘ forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ vadovas Arminas Varanauskas, švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė.

Darbo grupei pavesta parengti ir iki 2017 m. balandžio 28 d. pateikti Vyriausybei pasiūlymus dėl valstybinių aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimo.

Darbo grupė įvertins vasario mėnesį Ministro Pirmininko kvietimu socialinių dalininkų pateiktus per 40 pasiūlymų dėl atskirų miestų ar regionų tinklo optimizavimo ir pateiks viziją, kuri geriausiai atliepia valstybės, regionų ir sektorių poreikius.


Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode