I. Šimonytė: diskutuoti apie galimus būsimus premjerus yra „stipriai per anksti“

ankstiiPremjerė Ingrida Šimonytė sako, kad diskutuoti apie galimus jos įpėdinius po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų yra „stipriai per anksti“.

Taip ji kalbėjo prezidentui Gitanui Nausėdai pareiškus, jog Vilija Blinkevičiūtė patenka „tarp rimčiausių kandidatų“ užimti premjero postą, jei jos vadovaujama Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) laimėtų rinkimus.

„Matyt, kad palaukim balsų iš didžiųjų apygardų, kaip sakoma tokiais atvejais. Tada, matyt, bus aišku, kaip ten kas galės sudaryti koaliciją po Seimo rinkimų, kas turės pakankamą politinį pasitikėjimą. Man atrodo, kad dabar apie tai diskutuoti yra stipriai per anksti“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjerė.

Ji kartu su G. Nausėda sekmadienį susitiks antrajame prezidento rinkimų ture.

Rinkėjų apklausų duomenimis, socialdemokratai – populiariausia partija šalyje, jie laikomi favoritais laimėti rudenį vyksiančius Seimo rinkimus, o  V. Blinkevičiūtė – viena palankiausiai šalyje vertinamų politikų.

Po jų rikiuojasi opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Seimo rinkimai vyks spalio 13-ąją.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode