Naudotas alyvas deginusi įmonė teršė aplinką ir nuodijo gyventojus

Skundo tirti išvažiavę Vilniaus aplinkosaugininkai išaiškino neeilinį pažeidimą – įmonės teritorijoje rado didelį kiekį panaudotos alyvos, kuri, kaip įtariama, buvo ir deginama.

Gavę Justiniškių mikrorajono gyventojo skundą dėl juodų dūmų ir aitraus kvapo, sklindančio iš šalia esančių autoservisų, Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai patikrino UAB „Audelas“, esančios Justiniškių g., Vilniuje, teritoriją. Nors įmonė deklaruoja, kad jos pagrindinė veikla – krovinių gabenimas ir keleivių pervežimas, įmonei priklausančioje teritorijoje, kuri nuomojama dviems autoservisams, aplinkosaugininkai rado beveik 7 tonas panaudotos alyvos. Tiek alyvos atliekų galėjo būti surinkta ne mažiau kaip iš pusantro tūkstančio lengvųjų automobilių arba 400 krovininių automobilių. Įmonės patalpose rastas kietojo ir skystojo kuro katilas, į kurį paslėptais vamzdžiais tekėjo panaudota alyva. Degindamas šias pavojingas atliekas, nuomotojas autoservisus aprūpindavo šiluma.

Panaudota alyva turi būti perduota atliekų tvarkytojams. Pastariesiems kyla pareiga alyvą regeneruoti, perdirbti į kurą arba utilizuoti. Šiuo atveju bendrovei gresia dideli nemalonumai – už panaudotos alyvos rinkimą ir kaupimą neturint leidimo, taip pat alyvos atliekų deginimą įmonės vadovui gresia bauda iki 868 eurų. Įmonė taip pat bus įpareigota išmontuoti skysto kuro katilą, o alyvos atliekas perduoti atliekų tvarkytojams.

Aplinkos ministerija primena, kad deginant panaudotos alyvos atliekas aplinkos ore pasklinda ne tik nemalonūs kvapai, tačiau į aplinką išsiskiria žmonių sveikatai itin pavojingi cheminiai junginiai.

Rekomendacijas gyventojams, kaip prasidėjus šildymo sezonui mažiau kenkti sau ir aplinkos orui rasite čia.


Aplinkos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode