Mažeikių rajono vandens telkiniai įveisiami vertingomis žuvimis

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono aplinkos apsaugos pareigūnai šią savaitę dalyvavo įžuvinant Mažeikių rajono vandens telkinius. Žuvimis praturtinti aštuoni išnuomoti vandens telkiniai. Paleista beveik 3000 lydekų, daugiau kaip 1700 karpių ir 120 baltųjų amūrų.

Vykdydama žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planus, Mažeikių rajono medžiotojų ir žvejų draugija įžuvino nuomojamus vandens telkinius. Plėšriomis žuvimis praturtintas Plinkšių ežeras. Į šį vandens telkinį paleisti du tūkstančiai lydekų. Po 145 lydekas ir po 500 ir daugiau karpių suleista į Tulnikių ir Renavo tvenkinius.

Lydekaitėmis ir dvivasariais karpiais papildyti Pašerkšnės ir Kalnijų tvenkiniai. Vien lydekos paleistos į Šerkšnėnų tvenkinį ir Sedos ežerą. Leckavos tvenkinys praturtintas ne tik lydekomis, bet ir dvivasariais baltaisiais amūrais, kurie, kaip tikimasi, apvalys tvenkinio žoles.

Žuvis užaugino ir į Mažeikių rajoną atvežė UAB,,Kintai“.

Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas galima gaudyti tik ne mažesnes kaip 45 cm ir vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 3 lydekas.

Už mėgėjiškos žvejybos taisyklių pažeidimą gresia bauda iki 57 eurų su žvejybos įrankių konfiskavimų, o sugautos žuvys gali kainuoti labai brangiai. Už mažesnes nei leistina ar daugiau sugautų žuvų nei leistina skaičiuojama gamtai padaryta žala, tad už vieną neteisėtai sugautą lydekaitę tektų pakloti beveik 160 eurų.

Artūras KONDERAUSKAS

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento

Administravimo ir teisės skyriaus vyriausiasis specialistas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode