Tolerancijos paukštė skraidys Lietuvos švietimo įstaigose minint Tarptautinę tolerancijos dieną

Lapkričio 16 dieną visoje Lietuvoje įvairiose švietimo įstaigose bus minima Tarptautinė tolerancijos diena. 1995 m. UNESCO paskelbė lapkričio 16-ąją Tarptautine tolerancijos diena, ir kasmet ją mini daugelis demokratinių valstybių, o nuo 2003 metų ją paminėti Lietuvoje kviečia Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.

 Tarptautinė tolerancijos diena Lietuvoje minima jau keturioliktus metus. Šios dienos paminėjimui kasmet pasiūlomas vis kitoks simbolis. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – PAUKŠTIS. Jį pasiūlė Klaipėdos Gedminų progimnazijos Tolerancijos ugdymo centras. Pasirinktas simbolis tolerancijos temą skatina plėtoti pasitelkus pavyzdžius iš gamtos, žmonių gyvenimo, istorijos bei artimiausios, kiekvieną žmogų supančios aplinkos.

  Kasmet į kvietimą minėti Tarptautinę tolerancijos dieną atsiliepia ne tik bendrojo ugdymo mokyklos, bet ir kitos švietimo įstaigos – šiemet jų jau daugiau nei septyni šimtai. Lapkričio 16 dieną Tolerancijos paukščiais pasipuoš mokyklos, darželiai, neformalaus švietimo įstaigos ir vaikų dienos centrai. Daugelyje mokyklų, kuriose veikia Tolerancijos ugdymo centrai, Tarptautinė tolerancijos diena minima ne tik lapkričio 16-ąją – čia visą savaitę vyksta tolerancijos temai skirti renginiai, į kuriuos įtraukiama visa mokyklos bendruomenė: mokiniai, mokytojai ir tėvai.

Šiais metais mokyklose bus organizuojamos diskusijos, popietės, susitikimai ir pokalbiai su įvairiais visuomenėje žinomais žmonėmis. Jų metu bus aptariama, ką reiškia žodis tolerancija, kodėl ši sąvoka reikšminga mūsų visuomenėje ne tik kalbant apie praeitį, bet ir analizuojant dabartį. Žodis tolerancija yra aktualus šiandien ir tikrai išliks aktualus ir ateityje.

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimamas Lietuvoje įvertinti    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode