Kaimyninės valstybės pažadėjo Lietuvos aplinkosaugininkams padėti tiriant neteisėtą atliekų vežimą

Š. m. lapkričio pabaigoje Rygoje (Latvija) vyko Tarptautinių atliekų vežimų kontrolę organizuojančių institucijų forumas. Jame dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos institucijų, atsakingų už 2017–2019 m. tarpvalstybinių atliekų vežimo patikrinimų plano parengimą, įgyvendinimą ir atnaujinimą, specialistai, Latvijos Respublikos muitinės, policijos, uosto tarnybų pareigūnai, pakuočių tvarkytojų asociacijos ir kt. Lietuvai šiame renginyje atstovavo Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Valstybinės aplinkos apsaugos atstovai forume pristatė pranešimus apie atliekų tvarkymo aktualijas, požiūrį į atliekų judėjimo kontrolę, jos organizavimo problemas bei informacijos dėl atliekų vežimų teikimo svarbą. Taip pat pristatytas 2017–2019 m. tarpvalstybinių atliekų vežimo patikrinimų plano projektas ir jame numatyti prioritetai. Vienas iš esminių pristatymo akcentų buvo tarpvalstybinis bendradarbiavimas atliekant patikrinimus bei teikiant informaciją apie išvežamas bei įvežamas atliekas, galimybė kurti informacinę atliekų vežimo sistemą. Visos dalyvavusios šalys pritarė tokios sistemos reikalingumui.

Forumas užbaigtas diskusija apie tarptautinių atliekų vežimų kontrolės iššūkius ir tarpvalstybinių atliekų vežimo patikrinimų planų įgyvendinimą. Svarstytos galimybės kitais metais organizuoti bendrus mokymus bei tarpvalstybinius atliekų vežimo patikrinimus.

Aplinkos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode