Legendinio ansamblio „Žuvėdra“ vadovams – Kultūros ministerijos apdovanojimas

Gruodžio 2 d. kadenciją baigiantis kultūros ministras Šarūnas Birutis aukščiausią Kultūros ministerijos apdovanojimą, aukso Garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteikė Onai Skaistutei ir Romaldui Idzelevičiams.

Tarptautinės klasės Lietuvos sportinių šokių šokėjai ir treneriai, aštuonis kartus Europos ir septynis kartus pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių čempiono ansamblio „Žuvėdra“ įkūrėjai, vadovai ir treneriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai apdovanoti už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką. Garbingas apdovanojimas iškilmingai įteiktas Vilniuje vykstančio pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Šiaurės Europos šalių čempionato metu.

„Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai –  tarptautinės klasės sportinių šokių šokėjai, kurie garsino Lietuvą ir didelėmis asmeninėmis pergalėmis, bet jų išugdytas sportinių šokių ansamblis „Žuvėdra“ pelnė Lietuvai neblėstančią pasaulinę šlovę, įrašė į tarptautinį sportinių šokių meistrų elitą. Didžiuojamės tuo ir dėkojame nusipelniusiems treneriams“, – sakė Šarūnas Birutis.

Tarptautinės klasės sportinių šokių šokėjų ir trenerių pora parengė šimtus sportinių šokių šokėjų, sėkmingai atstovaujančių Lietuvai pasaulio sportinių šokių pirmenybėse. Pasaulinė šlovė „Žuvėdros“ kolektyvą lydėjo nuo 1999 metų, kai jie pirmą kartą tapo Europos ir pasaulio čempionais.

„Žuvėdros“ kolektyvas – atvirųjų Prancūzijos (1992), Vokietijos (1992-1994), Italijos (1993) čempionatų nugalėtojas. Už jaunimo pasiekimus garsinant Lietuvą, ansambliui „Žuvėdra“ įteiktas „LT tapatybė“ apdovanojimas (2006).

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Sportinių šokių katedroje profesorė Skaistutė Idzelevičienė ir docentas Romaldas Idzelevičius daug metų rengė sportinių šokių specialistus, kurie sudarė „Žuvėdros“ ansamblio stuburą.

Kultūros ministerijos informacija

Nuotraukos autorius –  Julius Kielaitis. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode