Policija ieško šnipinėjimu įtariamo asmens

Vilniaus policija ieško besislapstančio asmens, įtariamo šnipinėjimu, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

50 metų Vladimiras Sokolovas įtariamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už tai, kad vykdydamas kitos valstybės ar jos organizacijos užduotį pagrobė, pirko ar kitaip rinko arba perdavė informaciją, kuri yra Lietuvos valstybės paslaptis, arba kitą užsienio valstybės žvalgybą dominančią informaciją.

Už šį nusikaltimą numatoma laisvės atėmimo nuo trejų iki penkiolikos metų bausmė.

Policijos duomenimis, vyras įtariams šnipinėjęs organizuotoje grupėje.

Valstybės saugumo departamento (VSD) Strateginės komunikacijos vadovė Aurelija Katkuvienė BNS nurodė, kad informacija, susijusi su šia paieška, yra ikiteisminio tyrimo dalis, todėl VSD apie tai informacijos neteikia ir siūlė kreiptis į policiją.

Policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos – asmenis, mačiusius ar galinčius suteikti informaciją apie šio vyro buvimo vietą, paskambinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnams tel. (8 5) 271 6098, bendruoju pagalbos telefonu 112 arba parašyti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, gruodžio 5 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode