Švietimo ir mokslo ministerija pristatys valstybės pagalbos moksliniams tyrimams galimybes

Švietimo ir mokslo ministerija lapkričio 30 d. universitetus supažindins su galimybėmis gauti valstybės pagalbą vykdant mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektus. Renginys vyks Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre Vilniuje.

Konsultaciniame susitikime bus aptariami svarbiausi valstybės pagalbos aspektai mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektuose, pristatyta užsienio ir Lietuvos praktinė patirtis.

Valstybės pagalbos klausimai yra itin aktualūs tiek planuojant valstybės investicijas, tiek įgyvendinant mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklas ir ieškant bendrų sprendimų  su verslu. Pastaruoju metu siekiama modernizuoti valstybės pagalbos teikimo ir kontrolės mechanizmus.

2014–2020 m. programavimo laikotarpiu didelė dalis Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros priemonių nukreiptos į mokslo žinių komercinimą, technologijų perdavimą, ypač praktinį jų pritaikymą verslui ir visuomenei. Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje investicijos bus telkiamos į tokias veiklas ir tokią infrastruktūrą, kuri reikalinga inovatyviems, moksliniais tyrimais grįstiems sprendimams kurti ir diegti į rinką.

Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode