Klaipėdoje ir Šiauliuose nubaustos prastai sniegą nuvaliusios bendrovės

Lietuvoje iškritus gausesniam sniegui, Klaipėdos ir Šiaulių savivaldybės skyrė baudas jo tinkamai nenuvaliusioms įmonėms. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje sniegą valo savivaldybių bendrovės, čia joms priekaištų savivaldybių atstovai neturėjo.

Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda“ antradienio rytą pranešė, kad  iki ryto pagrindinės gatvės buvo nubarstytos. Kelininkų darbą apsunkino tai, kad snigo visą naktį iki paryčių, todėl gatvėse susikaupusį neištirpusį sniegą planuojama nuvalyti sniego valytuvais trečiadienio naktį.

„Iš esmės gatvės buvo nuvalytos patenkinamai, „Grinda“ susitvarkė su užduotimis, o vairuotojai, be abejo, turi būti atsargūs, nes orai yra permainingi: jei dabar gatvės šlapios ir neslidžios, pašalus gali susidaryti plikledis“, – BNS sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Pasak jo, savivaldybė dėl kokybės priekaištų nesulaukė, tai, kaip nuvalytos gatvės, buvo tikrinama.

Kauno miesto savivaldybės bendrovė „Švara“ savivaldybę informavo, kad naktį šlapia druska barstytos 235 Kauno miesto gatvės, įkalnės, tiltai, viadukai. Nuo ankstaus ryto buvo valomi laiptai, stotelės, požeminės perėjos ir šaligatviai. Priekaištų savo bendrovei dėl darbo savivaldybė nurodė neturinti.

Klaipėdos savivaldybė valymo darbams atlikto samdo rangovus. Pirmadienį ji pranešė uždarosioms akcinėms bendrovėms „Žemkasa“ ir „Ecoservice“ skyrusi po 300 eurų baudas.

Trūkumai nustatyti patikrinus šiaurinę ir pietinę miesto dalis. Savivaldybė nurodo, kad gatvėse buvo slidu, nevalyta, dėl to sudėtingos eismo sąlygos kėlė grėsmę vairuotojams ir pėstiesiems.

Baudą gatves valančiai įmonei paskyrė ir Šiaulių miesto savivaldybė. Bendrovei ,,Ecoservice projektai“ skirta 600 eurų bauda, nes, pasak savivaldybės, gatvėse buvo slidu, jos nuvalytos nekokybiškai.

Panevėžyje gatves prižiūri savivaldybės akcinė bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“. Savivaldybės duomenimis, antradienį nuo 1 val. buvo šluojamos ir barstomos pagrindinės gatvės, nuo 3 val. traktorinėmis šluotomis buvo švarinami šaligatviai.

Savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus specialistė Vilija Gylienė BNS sakė, kad savivaldybė sulaukė nepatenkintų gyventojų skambučių, tačiau tos gatvės, kurias savivaldybė yra nusprendusi valyti buvo išvalytos.

Hidrometeorologijos tarnyba artimiausią parą prognozuoja nepalankias oro sąlygas. Naktį daug kur numatomas sniegas, vakariniuose rajonuose pereinantis į šlapdribą ir lietų. Susidarys plikledis, vakarų Lietuvoje formuosis silpna lijundra. Kai kur kils trumpa pūga, pustys. Vakarinių krypčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15–18 metrų per sekundę. Pajūryje bus apie 0 laipsnių, vakariniuose rajonuose temperatūra kris iki 3–8, rytiniuose rajonuose iki 9–14 laipsnių šalčio.  

Vilnius, lapkričio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode