Lietuva turi užtikrinti visų kartu gyvenančių asmenų interesų atstovavimą, sako J.Pagojus

Lietuva turi užtikrinti visų kartu gyvenančių asmenų interesų atstovavimą, sako kandidatas vadovauti Teisingumo ministerijai Julius Pagojus.

„Manau, kad Lietuva turi įsipareigojimą prieš savo piliečius užtikrinti visų žmonių, gyvenančių kartu, (...) visus teisėtus interesus – ir turtinius, ir kitus. Kokia forma tai bus padaryta, tai priklauso nuo Vyriausybės bendros valios ir Seimo bendros valios“, – antradienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite žurnalistams sakė socialdemokratas J.Pagojus, klausiamas, ar teisė į homoseksualų partnerystę turėtų būti įtvirtinta Lietuvos teisės aktuose.

„Žmonių, gyvenančių kartu, teisės turi būti apsaugotos“, – pridūrė jis.

Dabartinis teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis yra inicijavęs teisės aktų projektus, kuriais būtų įteisinta tik vyro ir moters partnerystė, bet bandymai juos pateikti Seime iki šiol buvo nesėkmingi. Galimybę homoseksualiems asmenims sudaryti partnerystę palaiko paskirtasis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Kandidatas į teisingumo ministrus teigė, kad Lietuva taip pat turėtų gerinti nuteistųjų sąlygas kalėjimuose.

„Sąlygos, kurias mes esame paveldėję dar iš sovietinės sistemos, turi būti gerinamos, savaime suprantama, atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes, o dėl tų finansinių galimybių kalbėsime Vyriausybėje, visų pirma su finansų ministru“, – sakė J.Pagojus.

Jis pabrėžė, kad kai kurioms Teisingumo ministerijai pavaldžioms sritims pokyčiai reikalingi nedelsiant, tačiau tų sričių nedetalizavo.

28-erių politikas tvirtino, kad jam užteks patirties būti Teisingumo ministerijos vadovu, nes anksčiau dirbo dabartinio ministro patarėju, o vėliau teisingumo viceministru. Jis būtų jauniausias ministras baigiamoje formuoti Vyriausybėje.

Šiuo metu J.Pagojus eina Valstybės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovo pareigas. Konkursą į jas politikas laimėjo vasarą, prieš baigiantis buvusio Seimo kadencijai.

Opozicija dėl šio konkurso aplinkybių priešinasi J.Pagojaus skyrimui teisingumo ministru.

„Ta visa istorija baigiant jam teisingumo viceministro kadencija ir pasirūpinimas šilta vieta, susijusioje pavaldžioje įstaigoje tikrai nedaro jo reputacijos tokia nepriekaištinga“, – BNS sakė į prokurorus kreipęsis konservatorius Valdas Benkunskas.

Tačiau J.Pagojus atkerta, kad konkursas vyko skaidriai: „Viešame konkurse, kuriame dalyvavo šeši asmenys, (…) tą konkursą laimėjau, nė vienas iš kandidatų to konkurso rezultatų neskundė“.

Anksčiau socialdemokratai vadovauti Teisingumo ministerijai yra siūlę buvusį parlamentarą Darių Petrošių, bet šis pirmadienį pranešė atsiimąs kandidatūrą, kad apsaugotų šeimą ir būsimą Vyriausybę nuo šmeižto.

Vienas iš „valstiečių“ atstovų Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D.Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P.Urbšys kalbėjo apie galimas D.Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D.Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

Pirmadienio rytą Socialdemokratų partijos valdyba buvo nutarusi į ministrus siūlyti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Julių Sabatauską, bet jo kandidatūrą sukritikavo koalicijos partneriai – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis bei paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis. Jie tvirtino norį matyti būsimojoje Vyriausybę jaunesnį, naujos politikų kartos žmogų.

Vilnius, lapkričio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode