Visagine bus pristatyta tarptautinių NATO pratybų karinė technika

 

Visagine šeštadienį visuomenei bus pristatyta tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas“ dalyvaujančių NATO šalių karinė technika ir ginkluotė.

Visagino gyventojai taip pat galės pabendrauti su Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Vokietijos ir Lietuvos kariais, pranešė Krašto apsaugos minsiterija.

Renginyje bus galima pamatyti Lietuvos kariuomenės savaeigę haubicą „Saulė“, kitų šalių naudojamus įvairius šarvuočius, visureigius, Vokiečių reaktyvinės salvinės ugnies sistemas ir kt. Parodos dalyviai visą techniką, amuniciją ir ginklus galės ne tik apžiūrėti, bet ir palaikyti rankose, į transporto priemones įlipti, nusifotografuoti.  

Prie parodos organizavimo prisideda ir kitos tarnybos, čia bus galima išvysti Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologo pasirodymą su šunimi ir apžiūrėti Visagino priešgaisrinės gelbėjimo valdybos techniką.

Lapkričio 20 – gruodžio 2 dienomis vykstančiose kasmetinėse pratybose „Geležinis kardas“ dalyvauja apie 4 tūkst. karių iš 11 NATO šalių: Estijos, Latvijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos, Liuksemburgo, Rumunijos, Slovėnijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Šiose pratybose Lietuvos kariai su sąjungininkais planuoja ir vykdo gynybos ir puolimo operacijas, treniruojasi atlikti žygio, susitelkimo rajono užėmimo, kovinės paramos ir kitas užduotis, įskaitant operacijas apgyvendintoje vietovėje.

Vilnius, lapkričio 26 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode